Google+

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Χορός Και Αισθήσεις!

Κάθε χορός μας χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και τα χαρακτηριστικά του αντανακλώνται στο σώμα μας! Όλες οι αισθήσεις διεγείρονται και η κίνηση αποκτά διαφορετική μορφή σε κάθε βήμα!

Οι συγκινήσεις που μπορεί να νιώσει ένας χορευτής οφείλονται στην ένταση που προκαλεί ο ρυθμός. Η ανάγκη να δημιουργήσει το σώμα την κίνηση, που εκφράζει το σώμα μέσα από τον χορό, αλλάζει διάθεση και συνδυαμούς!

Ο παλμός, που υπάρχει μέσα μας, από τον χτύπο της καρδιάς μας, μας προσφέρει την δυνατότητα να ακολουθήσουμε τον ρυθμό! Όχι μόνο ακουστηκά, αλλά επειδή τον νιώθουμε! Ο χορός, μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε εξαιρετικές ικανότητες, όπως και την αντίληψή μας για τον χώρο που καταλαμβάνουμε όταν χορεύουμε!!! Μαζί με τα μάτια μας, λειτουργεί και το μυαλό μας!

Κατανοούμε την σχέση μας με το περιβάλλον γύρω από εμάς και τον, ή την παρτενέρ

μας! Αυτό μας οδηγεί και στην αύξηση της ενσυναίσθησης! Η ενσυναίσθηση αφορά την κατανόηση της ψυχικής συμπεριφοράς ενός άλλου ανθρώπου, αλλά και τον λόγο που λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Σε μία χορευτική πίστα, όλες οι αισθήσεις μας είναι τεταμένες και συνεργάζονται μεταξύ τους!
Βλέπουμε, αλλά και παρατηρούμε, γευόμαστε, αλλά και οραματιζόμαστε, ακούμε και αφουγκραζόμαστε, αγγίζουμε και νιώθουμε με σώμα και καρδιά, αφήνοντας τις αισθήσεις να μας παρασύρουν με τα χίλια αρώματά τους!

Πρόκειται για έναν απεριόριστο αισθησιασμό των χορών, όπου το αποτέλεσμα που διεκδικείται είναι το απόλυτο κάλλος! Μία καλαίσθητη εικόνα από τους χορευτές, που προκαλεί μυστήριο για το κοινό. Μα, δεν είναι άλλο, από την έντονη εκφραστικότητα της διάθεσης! 




Εκεί, γεννιέται το πάθος και η φωτιά του Tango, ο ερωτισμός της Rumba, η ζωηρή

διάθεση του Rock 'n' roll και η “αίσθηση του χορού”, όπως την ονομάζουν οι Κουβανοί, στη Salsa!!! Η πλήρης αίσθηση ότι μπορεί κάποιος να βυθιστεί μέσα στην συναισθηματική κουλτούρα ενός άλλου πολιτισμού, είναι κάτι που μας κάνει άμεσα επιβάτες σε ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο!

Το σώμα αφήνεται ελεύθερο να πάρει μορφές που απεικονίζουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα, που προκαλεί θαυμασμό στους γύρω, αλλά και την απόλυτη εκτόνωση στον χορευτή!

Η ευκαιρία να βιώσουμε έντονες συγκινήσεις, έρχονται μαζί με τις πιο ευρηματικές και καινοτόμες χορευτικές εκδηλώσεις! Οι σχολές χορού Apollon, φροντίζουν με μεράκι το ετήσιο πρόγραμμα! Το αξεπέραστο Απολλώνιο Πρωτάθλημα, που καταλαμβάνει ετήσιους διαγωνισμούς χορού, το Trophy Ball και το Tropical Night, που αποτελούν τις επίσημες δεξιώσεις χορού με απονομές βραβείων και χορευτικές επιδείξεις, αλλά και τα Εβδομαδιαία Εκπαιδευτικά Parties, φέτος θα κρύβουν ακόμη περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις!!!

Η χορευτική σεζόν 2016-2017, είναι έτοιμη και ανυπομονούμε να έρθει ο Σεπτέμβριος για την υποδεχτούμε, μαζί με τις αισθήσεις του χορού!!!

Οι αισθήσεις μετατρέπονται σε τέχνη!!!
Είναι η τέχνη του χορού!!!
 

Δείτε επίσης:

Μάθετε πως ο χορός επηρεάζει
τις κοινωνικές μας σχέσεις!
http://apollondancestudio.blogspot.gr/2015/05/h-shmasia-ths-anapnohs-sto-xoro.html
Μάθετε πως βοηθάει η αναπνοή μας
ενώ χορεύουμε!!!
Μάθετε πως μπορείτε να αυξήσετε
τις χορευτικές αποδόσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου