Google+

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Χορευτική Βελτίωση!!!

Η εξέλιξη στη ζωή μας δεν έχει τέλος, όπως και στην χορευτική μας βελτίωση! Καθημερινά ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο για τον εαυτό μας! Βλέπουμε πως είναι δυνατόν να προχωρήσουμε λίγο πιο μακριά... Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τις χορευτικές μας ικανότητες!
  1. Αποβάλλεται τις αρνητικές σκέψεις!Πολλές φορές η ανασφάλειά μας στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη ενός στόχου...  Αφεθείτε ελεύθεροι και ζήστε τα όσα νιώθετε χορεύοντας σαν να είστε μόνοι!
  2. Συγκεντρωθείτε σε έναν στόχο κάθε φορά! Η τεχνική σε έναν συγκεκριμένο βηματισμό ενός χορού, μπορεί να εξελίξει και το στυλ ενός άλλου! Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε ταυτόχρονα διαφορετικές φιγούρες... Απλότητα και ποιότητα...
  3. Η καλή συμπεριφορά και η αυτοσυγκράτηση έρχονται με την ανοιχτή σκέψη! Πρέπει να είστε προσεκτικοί στα μαθήματα και δεκτικοί με όσα ο δάσκαλός σας λέει... Ακόμη κι αν επιμένει σε επαναλήψεις...
  4. Αποφύγετε το κάπνισμα, την κακή διατροφή και την αϋπνία... Η ξεκούραση και η υγιεινή ζωή είναι οι βασικοί παράγοντες για την ψυχική ηρεμία, άρα και την καλύτερη συγκέντρωση στον χορευτικό σας στόχο!
  5. Σίγουρα η σωστή ενδυμασία μας βοηθάει και στην βελτίωση του χορού μας, γιατί μας προσφέρει άνεση, μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και τονίζει τις κινήσεις μας, αφήνοντάς μας να δούμε τι μας ταιριάζει περισσότερο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του προσωπικού στυλ!
  6. Μην κρύβετε τα συναισθήματά σας! Αφήστε την φαντασία σας να απελευθερώσει την δημιουργικότητά σας μέσα από δικές σας κινήσεις, έστω και που δεν έχετε διδαχτεί... Είναι ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία και την έννοια του κάθε χορού, να δείτε τις χορογραφίες μέσα από τα μάτια ενός χορογράφου, και γιατί όχι; -να εξελιχθείτε σε έναν!
  7. Αγαπήστε το πάτωμα! Τα σωστά σημεία πίεσης στα πέλματά μας, είναι εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην σωστή τεχνική και κανένας δεν θα μας δώσει καλύτερη αντίσταση, εκτός από το πάτωμα που δεν θα μας αφήσει ποτέ να πέσουμε...
  8. Ακούστε τον ρυθμό... Εξασκηθείτε επάνω στους χτύπους της μουσικής και αυξήστε σταδιακά την ταχύτητά σας δοκιμάζοντας διαφορετικό χορό και τεχνική κάθε φορά!

  9. Μην ξεχνάτε τα χέρια σας! Δεν χορεύετε μόνο με τα πόδια! Το σώμα και τα χέρια σας είναι εκείνα που θα προσθέσουν μοναδικά στοιχεία και ενέργεια στην κάθε κίνησή σας! Τα χέρια σας αποτελούν τη συνέχεια του κάθε σας βηματισμού!
  10. Εξάσκηση, επανάληψη, εξάσκηση, επανάληψη... Ακόμη και κάθε μέρα, για πολλές ώρες, να δουλεύετε έναν βηματισμό, κάθε μέρα θα βλέπετε πως συμβαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου