Google+

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Χορός βελτιώνει την υγεία! Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας!

Η αγαπημένη μας τέχνη, ο χορός, είναι αυτή που μέσα από την διασκέδαση μας προσφέρει μια σειρά από προσόντα και πλεονεκτήματα! Αποτελώντας την καλύτερη αερόβια άσκηση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά των πόνων στις αρθρώσεις ή και την μέση, μέσα από την κίνηση.

Η 12η Οκτωβρίου κατοχυρώθηκε επίσημα ως "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας" το 1996 από την Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πάθησης.

Τι είναι όμως η "αρθρίτιδα";
Είναι μια συνηθισμένη πάθηση που επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας και παρατηρείται στο 14% του ελληνικού πληθυσμού. Χωρίζεται σε 2 τύπους: την Οστεοαρθρίτιδα και την Ρευματοειδή αρθρίτιδα και, κατά κύριο λόγο, είναι μια φλεγμονή που εμφανίζεται στις αρθρώσεις με τους παθόντες να αναφέρουν σταθερό πόνο.

Ο Χορός είναι η λύση!!!
Ο χορός είναι Αθλητισμός! Μέσα από ένα μάθημα χορού, εκτός από την τεχνική κατάρτιση ενός χορού και την ανάπτυξη του χορευτικού βηματολογίου, ακολουθούμε πιστά ένα ολιγόλεπτο ζέσταμα προκειμένου να "κινητοποιήσουμε" τους μύες και να χαλαρώσουμε τις αρθρώσεις ώστε να είναι σε θέση για μια πιο έντονη άσκηση. Μέσα από το χορευτικό Stretching, ακολουθείται μια σειρά ασκήσεων που βοηθούν τις αρθρώσεις, σε κάθε σημείο του σώματος, να χαλαρώσουν και να εν συνεχεία να επουλώσουν την οποιαδήποτε πάθηση υφίστανται. Ιδιαίτερα, όταν αυτό γίνεται σε ένα Ιδιωτικό μάθημα χορού, όπου ο δάσκαλος ή η δασκάλα της εκάστοτε σχολής χορού Apollon, επικεντρώνεται και αφοσιώνεται πάνω στις ανάγκες του κάθε μαθητή. 

Κατά τη διάρκεια της χορευτικής εκμάθησης, και μετά από το ζέσταμα, οι μυες μπαίνουν σε μια διαδικασία κίνησης, είτε χαλαρής είτε έντονης, κοφτής και απότομης ή απαλής, γυμνάζοντας έτσι τις αρθρώσεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Εν τέλει, έρχεται η αποθεραπεία που αποτελεί την, εν δυνάμει, χαλάρωση των μυών και την μείωση των καρδιακών παλμών, ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μια έντονη χορευτική δραστηριότητα. Τα Είδη Χορού που διδάσκουν οι σχολές χορού Apollon, αποτελούν τον καταλληλότερο τρόπο για την καταπολέμηση της πιο συχνά εμφανιζόμενης πάθησης.

Ο χορός είναι διασκέδαση...
και είναι για όλους!


Βάλτε κι εσείς τον χορό στη ζωή σας και επωφεληθείτε άμεσα
από τα οφέλη που έχει να σας προσφέρει η πιο όμορφη τέχνη!



Δείτε επίσης:

Εσείς γνωρίζετε τι μας διδάσκει ο χορός;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου