Google+

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Trophy Ball 2016!!! Η φαντασμαγορική χορευτική Δεξίωξη, συναντά την Salsa!!!


Έφτασε η στιγμή να απολαύσουμε τους αγαπημένους μας δασκάλους Πέπη & Τρύφωνα, σε μια άκρως διασκεδαστική και ξεσηκωτική χορογραφία! Salsa!!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτή τη φορά οι δάσκαλοι των σχολών μας, μας οδήγησαν με παιχνιδιάρικο τρόπο στην μαγευτική Κούβα, με έναν από τους πιο γνωστούς κουβανέζικους χορούς! Μια άρτια εκτελεσμένη χορογραφία τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και σε επίπεδο έκφρασης!

Η Salsa και η ιστορία της!
Ο χορός Salsa, εμφανίζεται περίπου στα 1960, μέσα από συνδυασμό πολλών Latin χορών. Οι Αφρικανοί σκλάβοι χρησιμοποιούσαν τόσο τη μουσική όσο και τον χορό αυτό, προκειμένου να εκφράσουν τα πολιτισμικά τους έθιμα. Με την μεταφορά τους στην Ευρώπη, προέκυψε και η μορφή του χορού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Η ερμηνεία της λέξεως είναι,μίγμα μπαχαρικών για σάλτσα”! Ένας έντονα αυτοσχεδιαστικός χορός με πάρα πολλές φιγούρες και έντονες κινήσεις των χεριών και των γοφών. Μέσα από τέτοιες χορογραφίες αποδεικνύεται πως , οι αισθήσεις και ο χορός έχουν όνομα…… Το όνομα αυτού του συνδυασμού είναι Salsa!

Ο χορός αυτός αναδεικνύει το μπρίο, το νάζι και το σκέρτσο που χαρακτηρίζει τις ντάμες αλλά και την άνεση με την οποία οι καβαλιέροι χορεύουν τις ντάμες τους κάνοντάς τες να στροβιλίζονται σε ρυθμούς μεθυστικούς!

Trophy Ball, μία μεγάλη χορευτική γιορτή!!!

Κάθε φορά στις επίσημες εκδηλώσεις των σχολών μας, παρουσιάζονται Κουβανέζικοι χοροί οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως Street Latin χοροί.

Άραγε φέτος τι θα έχουν ετοιμάσει μαθητές και δάσκαλοι των σχολών χορού Apollon;

Φήμες λένε πως το στοιχείο των Κουβανέζικων χορών θα είναι αρκετά έντονο στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση των σχολών μας, Trophy Ball 2017! Σύντομα θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε από κοντά όλους τα είδη χορού!

Εμείς θα είμαστε εκεί για να χειροκροτήσουμε με το πιο θερμό μας χειροκρότημα όλους τους συμμετέχοντες!!!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να συγχαρούμε εκ των προτέρων όλους όσους δοκίμασαν από αυτό το “μίγμα” χορών και επιδόθηκαν σε αντίστοιχες χορογραφίες, αλλά και όλους όσους θα τολμήσουν να δοκιμαστούν και πάλι, ή για πρώτη φορά! Το χειροκρότημα μας θα είναι τέτοιο που θα ταράξει και τον τελευταίο περαστικό έξω από τον χώρο όπου θα λάβει χώρα, η φετινή μας χορευτική δεξίωση, Trophy Ball!

Αυτό είναι υπόσχεση και θα είμαστε όλοι εκεί!!!! Εσείς;;;;


Δείτε επίσης:

Ενημρωθείτε κι εσείς για την
συμβολή του
χορού στην ανάπτυξη της πειθαρχίας!
Μάθετε κι εσείς τις επιδράσεις
που ασκεί ο χορός στην
προσωπικότητά μας!
Γίνετε ακόμα καλύτερη
ντάμα ακολουθώντας
τις πολύτιμες συμβουλές ακολούθησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου