Google+

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Χορός... Ο Προστάτης Του Αλτσχάιμερ!!!

Μέσα από μελέτες, ο χορός αποδεικνύεται πως προστατεύει και αποφεύγει την δημιουργία νόσων που σχετίζονται με την απώλεια μνήμης αλλά και κάθε μορφή άνοιας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, έχει οριστεί στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να ευαισθητοποιεί απέναντι στην εξέλιξη της νόσου και να προκαλεί ενέργειες που την προλαμβάνουν. Για εμάς, η μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας, είναι φυσικά, ο χορός!!!

Ο χορός προστατεύει και προλαμβάνει!!!
Το Αλτσχάιμερ, αλλά και η απώλεια μνήμης εμφανίζονται πιο συχνά σε ηλικίες πάνω από 65 ετών. Οι τρόποι που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης, βασίζονται στην διατροφή και την άσκηση!!! Ο χορός αποτελεί την πιο διασκεδαστική και ήπια άσκηση για όλες τις ηλικίες! Μέσα από τα προσόντα και τις ικανότητες που μας αναπτύσσει, μπορούμε να προλάβουμε κάθε χαρακτηριστικό της νόσου του Αλτσχάιμερ! Ο προσανατολισμός στον χρόνο και στον χώρο, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, που εξασκούμε χορεύοντας!!! Αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας μέσα από την κίνηση, αλλά και το μέγεθός της στο περιβάλλον που εκτελείται και στον χρόνο που καταλαμβάνει!!! Με την συνεχόμενη εξάσκηση, είμαστε σε θέση να “γυμνάσουμε” μυαλό και σώμα, να λειτουργούν σε τέλειο συνδυασμό, ακόμη και σε καθημερινές μας κινήσεις!!!



Η απώλεια της μνήμης περιορίζεται!!!
Η άσκηση του σώματος, μέσω του χορού, βοηθάει την σωστή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι συχνές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, που συμβάλλουν στην απώλεια μνήμης! Ειδικά, εαν προγραμματίσουμε την δραστηριότητα του χορού καθημερινά, εκτελώντας μία ρουτίνα βημάτων!!! Η χορογραφία του βήματος, αποτελεί μία ευχάριστη διανοητική εγρήγορση, που συντελεί στην ευελιξία της σκέψης και αναπτύσσονται οι ικανότητες της μνήμης!

Η ικανότητα της έκφρασης αυξάνεται!!!
Μέσα από τον χορό, μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε συναισθήματα με το σώμα μας! Η ρυθμικότητα και η μελωδία ενός αγαπημένου μουσικού κομματιού, μας απελευθερώνει και οι κινήσεις μας εκτονώνουν το πνεύμα μας! Μιλάμε μέσα από την καρδιά μας, χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματος!

Και η ψυχή μας χορεύει!!!

Ένα συχνό φαινόμενο, κατά την απώλεια μνήμης και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, είναι και η μελαγχολία. Ο χορός είναι το μέσο για να αποβάλουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα! Όλοι μας, γνωρίζοντας κάτι νέο και διαφορετικό, όπως έναν βηματισμό σε κάποιον Λάτιν χορό, παίρνουμε δύναμη που το καταφέρνουμε! Η αυτοεκτίμισή μας ανεβαίνει και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πιο θετικά!!!

Ο προστάτης του Αλτσχάιμερ, υπάρχει μέσα μας και φαίνεται καθημερινά, σε κάθε μας κίνηση!!! Ο χορός μας προσφέρει υγεία, ευτυχία και περιμένει να ενταχθεί στο καθημερινό μας πρόγραμμα, ανεξάρτητα από την ηλικία μας!!!


“Η ευκαιρία χορεύει μ’ αυτούς που είναι ήδη στην πίστα!”
~H. Jackson Brown, Jr.~



Δείτε επίσης:

Χορός και υγεία!
Ξεναγηθείτε κι εσείς στον υπέροχο 
κόσμο του χορού  και της μουσικής!
Η σημασία του χορού
για τα παιδιά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου