Google+

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Χορεύω Και Γράφω!!!

Κάθε Ημέρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις σχολές χορού Apollon, που καινοτομούν και δημιουργούν νέες χορευτικές κατευθύνσεις για όλους!!! Κάθε ενέργεια, συμβάλλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση για όλα τα θέματα που απασχολούν σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο, κάθε γωνιά του πλανήτη!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλλειψης του Αναλφαβητισμού, είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για τον χορό και την “γραφή” του σώματος!!!

Η γλώσσα του σώματος αποτελεί το πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας του κάθε ανθρώπου! Αργότερα, η επικοινωνία αναπτύσσεται και μέσα από τον προφορικό και τον γραπτό λόγο! Όταν όλα τα μέσα της επικοινωνίας και της εκφραστικότητας ενός ανθρώπου, συναντώνται μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό, κατακτώνται δεξιότητες και αρετές!



Έτσι, δημιουργήθηκε το Χορευτικό Αλφάβητο
από τις σχολές Apollon Dance Studio!!!


Πρόκειται για ένα καινοτόμο χορευτικό πρόγραμμα, όπου μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν, γράφοντας λέξεις με το σώμα τους!!! Οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν πιο εύκολα την εκφραστικότητα μέσα από τον χορό, εξελίσσοντας παράλληλα, την συνεργασία, την ομαδικότητα, αλλά και την ισορροπία και τον αυτοέλεγχο! Η ένταξη του αλφάβητου στην διδασκαλία του χορού, σηματοδοτεί μία εξελικτική πορεία στην εκπαίδευση γενικά!

Το κάθε γράμμα ξεχωρίζει για την ακολούθηση συγκεκριμένης κινησιολογίας, που οι μαθητές διδάσκονται και εξασκούν μέσα από μικρές χορογραφίες, ακολουθώντας τον ρυθμό! Μέσα από τον ρυθμό της κίνησης, ή τον συντονισμό με μία μελωδία, ο μαθητής εκφράζει την άποψή του, ή το συναίσθημα που νιώθει, χρησιμοποιώντας το σώμα του για να γράψει αυτό που επιθυμεί!!!


Σε ένα ομαδικό παιχνίδι, οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν διαλόγους, ή να πουν μία ιστορία! Όλοι μαζί, μπορούν να σχηματίσουν λέξεις, ή και φράσεις πάνω στον χρόνο που ορίζει η μουσική ενός κομματιού! Η διαδικασία αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο εκπαίδευσης για παιδιά αλλά και για ενήλικες!

Έξυπνα και διασκεδαστικά χορευτικά παιχνίδια, που πλέον συνοδεύουν κάθε είδους χορευτική εκδήλωση των σχολών χορού Apollon! Τα εβδομαδιαία χορευτικά πάρτι, κυρίως των μικρών μας φίλων, γεμίζουν γέλια και χαρά, μέσα από τα πιο διασκεδαστικά χορευτικά παιχνίδια! Η ομαδικότητα και η συνεργασία πρωταγωνιστούν, και φέρνουν την πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη χορευτική εξέλιξη!

Η εξακολούθηση της πρακτικής του Χορευτικού Αλφάβητου, δίνει την

ευκαιρία σε όλους να συγχρονίσουν, με διαφορετικούς συνδυασμούς, κινήσεις που αποφέρουν ισορροπία, εκγυμνάζουν και προσφέρουν συγχρονικότητα με τον ρυθμό της μουσικής, μέσα από τον απόλυτο έλεγχο του σώματος.

Οι σχολές χορού Apollon Dance Studio έχουν εντάξει στο εκπαιδευτικό τους σύστημα τις κινήσεις, αλλά και την αναλυτική τους επεξήγηση που ακολουθεί, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να ανταποκρίνονται θετικά, τόσο στην ίδια την εκπαίδευση του χορού σε όλα τα μαθήματα, όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον!

Το σώμα μας αποτελεί το κυριότερο μέσο επικοινωνίας!!!
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πούμε όσες ιστορίες επιθυμούμε...
Ακόμη και να γράψουμε με αυτό!!!


Δείτε επίσης:

Κάντε κι εσείς τα Πρώτα σας Βήματα
στην τέχνη του χορού!!!
Ενημερωθείτε κι εσείς για το
Σύστημα Διδασκαλίας των σχολών μας!
Μάθατε για τους Χορούς που
διδάσκουν οι σχολές μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου