Google+

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Χορογραφώντας τις δυνατότητες!!!

Μία κίνηση, είναι δυνατό να ερμηνευτεί με χιλιάδες τρόπους!!! Οι εμπειρίες, οι διαθέσεις, τα ερεθίσματα και οι σκέψεις, οδηγούν σε μοναδικές αντιδράσεις για τον κάθε χορευτή, για τον κάθε άνθρωπο!!!

Οι δυνατότητες του χορευτή δίνουν την ώθηση στον χορογράφο να πλάσει ένα νέο σενάριο. Ο χορογράφος παρατηρεί, εμπνέεται, δημιουργεί και εμπνέει! Το μυαλό χορεύει και η φαντασία κινείται προς τον απόλυτο συνδυασμό που θα αποδοθεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Η διαφορετικότητα των ανθρώπων αποτελεί το μέσο του αυθορμητισμού και την μοναδικότητα της έκφρασης! Η αγάπη και ο έρωτας, η χαρά και η λύπη, ο φόβος και το πάθος, οδηγούν στην ανακάλυψη ενός κόσμου, όπου μπορούν να συνδυαστούν και να ερμηνευτούν μοναδικά! Ο τρόπος που θα αγγίξει ένας ερωτευμένος άντρας την αγαπημένη του και ο τρόπος που εκείνη θα αντιδράσει, χορεύοντας μία ερωτική Rumba, αποτελεί έναν συνδυασμό κινήσεων, που διαφέρει από χορευτικό σε χορευτικό ζευγάρι.
 

Έτσι, μέσα από μία χορογραφία μπορεί και ο χορευτής να ανακαλύψει πτυχές του
εαυτού του, που θα τον οδηγήσουν σε ένα πιο ολοκληρωμένο χορευτικό στυλ, που θα έχει την προσωπική του έκφραση! 

Η έμπνευση αποτελεί μία σύνθετη λέξη, που προέρχεται από την αρχαία πρόθεση “εν”, που σημαίνει μέσα, ή με (μαζί), και την πνοή. Ο συμβολισμός και η έννοια της λέξης είναι η σύλληψη μίας ιδέας, η δημιουργία και η μεταβίβαση ενός συναισθήματος, ή μίας σκέψης! 

Η ιδέα του χορογράφου περνάει μέσα από τον χορευτή και με την σειρά της, μεταδίδεται στο κοινό. Το κάθε μέλος της χορογραφίας, από τον δημιουργό της, τους χορευτές, μέχρι τον τελικό αποδέκτη, που είναι το κοινό, θα κατανοήσει το σύνολο των εικόνων και των συναισθημάτων. Κάτι που αποτελεί και τον τελικό σκοπό της χορογραφίας!

Η παρουσίαση μίας χορογραφίας, είναι βασισμένη στις ικανότητες και στα κομμάτια που ο χορευτής – μαθητής χρειάζεται να εργαστεί και να εξασκηθεί! Ο χορογράφος δίνει βάση στην ολοκληρωμένη κατανόηση της διδαχθείσας ύλης, αλλά και στην ολοκλήρωση του επιπέδου, με την τεχνική της κινησιολογίας. Η τελική απόδοση όλων, βασίζεται στην μοναδικότητα και τις δυνατότητες του χορευτή! 

Μία χορογραφία αποτελεί την ολοκλήρωση ενός χορευτικού επιπέδου και αφορά όλα τα Είδη Χορού! Στις Επίσημες Δεξιώσεις Χορού, που διοργανώνονται από τις σχολές Apollon Dance Studio, όλοι οι μαθητές συμμετέχουν σε μία σειρά από χορογραφίες, Ιδιωτικές και Ομαδικές, που γεμίζουν την βραδιά με χορούς από κάθε γωνιά του πλανήτη!

Ο Ιούλιος πλησιάζει και το Tropical Night 2016 έρχεται!!! 
Μαζί του φέρνει ερασιτεχνικές και επαγγελματικές χορογραφίες, γεμάτες συνδυασμούς κινήσεων και αισθήσεων, που το κοινό δεν έχει ξαναδεί!!! Είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε και να μοιραστούμε με όλους ξεχωριστές εμπειρίες!!!


Οι χορευτικές δυνατότητες είναι αμέτρητες
και η έμπνευση πηγάζει από εμάς!!!



Δείτε επίσης:
 
Ξεναγηθείτε κι εσείς στον υπέροχο 
κόσμο του χορού  και της μουσικής!
Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές μας
από τις Επίσημες Χορευτικές
Εκδηλώσεις των σχολών μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου