Google+

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Tropical Night 2015 - Διαγωνιστική Χορογραφία - Rumba!


Tropical night 2015, σημαίνει για όλους μία μοναδική εκδήλωση χορού!!! Ένας ετήσιος θεσμός για τις σχολές Apollon Dance Studio, που συνοδεύεται πάντα από υπέροχες χορογραφίες παρουσίασης μαθητών και δασκάλων!!!

Τι κάνει μοναδική την καλοκαιρινή δεξίωση Tropical Night;;;

Ο διαγωνισμός χορού, όπου λαμβάνουν μέρος ζευγάρια μαθητή και δάσκαλου!!! Πρόκειται να παρακολουθήσουμε τον τελικό από την δεύτερη διαγωνιστική κατηγορία της βραδιάς, όπου τα πέντε επικρατέστερα ζευγάρια, χορεύουν για όλους τους παρευρισκόμενους, ξανά, τις υπέροχες χορογραφίες τους!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!


Πέντε υπέροχες χορογραφίες, που χάρισαν σε όλους την μοναδική εμπειρία ένος
διαγωνισμού χορού, υπό πραγματικές συνθήκες!!! Η τελική απόφαση των κριτών φάνηκε δύσκολη, αφού το κάθε χορευτικό ζευγάρι, είχε ήδη καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζόμενους!!!

Η Rumba, αποτελεί έναν κουβανέζικο χορό, που χαρακτηρίζεται από έντονο λίκνισμα και η έκφραση των χορευτών έχει διάχυτο το ερωτικό στοιχείο. Σε μία χορογραφία, οι συμμετέχοντες καλούνται να εξιστορήσουν ένα γεγονός μέσα από τις κινήσεις τους.


Τι είναι η χορογραφία;

Πρόκειται για μία τέχνη που μιλάει μέσα από την ανθρώπινη μορφή και μπορεί να “δανειστεί” κινήσεις από κάθε είδος χορού! Αποτελεί ένα μικρό σενάριο, που αποδίδεται από τους χορευτές μέσω των σχημάτων τους στον χώρο, αλλά και της ενέργειας που μεταδίδουν στο κοινό μέσα από τις κινήσεις τους.


Σε μία διαγωνιστική χορογραφία, όλοι όσοι συμμετέχουν, καλούνται να εκτελέσουν σωστά τους βηματισμούς και τις κινήσεις τους, ως προς την τεχνική, την έκφραση, τον χώρο και τις κατευθύνσεις τους, αλλά και τον ρυθμικό συγχρονισμό, όχι μόνο με την μουσική, αλλά και με τον, ή την παρτενέρ τους.

Κάθε μαθητής που παίρνει μέρος σε έναν χορευτικό διαγωνισμό, παρακολουθεί εξειδικευμένα μαθήματα, ξεχωριστά από τα μαθήματα της διδαχθείσας του ύλης, κατά τα οποία μαθαίνει να εκτελεί νέες κινήσεις, και μέσα από αυτές, μία εξελιγμένη τεχνική του χορού. Το αποτέλεσμα είναι να έρθει γοργά η ανάπτυξη του χορευτικού του ταλέντου, σε όλους τους χορούς που διδάσκεται!!!

Οι σχολές χορού Apollon, δίνουν την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις χορού ολόκληρο τον χρόνο!!! Ένας διαγωνισμός χορού, μπορεί να διοργανωθεί, ακόμη και σε ένα θεματικό πάρτι, που γίνονται κάθε εβδομάδα! Μία, όμως, από τις αγαπημένες παραδόσεις όλων, είναι το Απολλώνιο Πρωτάθλημα χορού, που αποτελείται από τρία μέρη και αποτελεί το πιο διασκεδαστικό τρόπο εξάσκησης και εκμάθησης, ολόκληρο τον χρόνο!!! Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι μαθητές μας εξελίσσονται γρήγορα και αναπτύσσουν το προσωπικό τους χορευτικό στυλ, όπως και είδαμε μόλις!!!


Συγχαρητήρια σε όλους και Καλή Πρόοδο!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για το
Tropical Night!
Μάθετε χρήσιμες συμβουλές
για την Κίνηση των Χεριών
στον χορό!
Ενημερωθείτε για τα
Μαθήματα Χορού στις σχολές μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου