Google+

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Tropical Night 2014 - Samba!


Tropical Night... Η επιβλητική Επίσημη Χορευτική Εκδήλωση των σχολών μας που σηματοδοτεί την επιτυχία της χορευτικής μας χρονιάς και λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι!!!

Μια βραδιά όπου μαθητές και δάσκαλοι παρουσιάζουν τις χορογραφίες του, ιδιωτικές και ομαδικές, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές, χαρίζοντας μας ένα μοναδικό θέαμα και μια αξέχαστη βραδιά!

Στην χορογραφία που θα παρακολουθήσουμε, η Αρετή και ο Βασίλης ανοίγουν την αυλαία της βραδιάς μας με την επαγγελματική τους χορογραφία στον χορό του κεφιού και της σαμπάνιας...

Ας τους απολαύσουμε σε αυτή την εκρηκτική Samba που μας χάρισαν!!!


Η χορογραφία τους μας ξεσήκωσε και μας έκανε να θέλουμε να χορέψουμε μαζί τους!!!

Με πρώτη εμφάνιση στη Βραζιλία τον 17ο αιώνα, η Samba ήρθε στο προσκήνιο από τους αφρικανούς σκλάβους που μεταφέρθηκαν εκεί. Με τη μουσική της τελούσαν τις θρησκευτικές τους τελετές ενώ τις μετέτρεπαν σε πάρτυ για να αποφύγουν τις ποινές που τους επέβαλλαν. Στην Αμερική εμφανίστηκε το 1925 μέσα από την προβολή της σε ταινίες χορού που την ήθελαν ως χορό σαν ζευγάρια και αργότερα εισήχθη και στην Ευρώπη λόγω της της δημοτικότητας που είχε αποκτήσει. Μουσικά, είναι ένα είδος σερενάτας με επαναλήψεις από μελωδικούς ήχους που διακόπτονται από τα χτυπήματα ενός έγχορδου οργάνου.
Μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο!

Σήμα κατατεθέν της επίσημης αυτής εκδήλωσης αποτελεί ο Ημιεπαγγελματικός Διαγωνισμός Χορού! Τα χορευτικά μας ζευγάρια διαγωνίζονται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού, και με τις χορογραφίες τους προσπαθούν να κερδίσουν τα βλέμματα του κοινού και των κριτών!!! Πρωταρχικός τους ρόλος;;; Η διασκέδαση, η ανοδική χορευτική τους εξέλιξη του κάθε ατόμου ξεχωριστά!!!

Οι μαθητές μας μαθαίνουν νέες εντυπωσιακές φιγούρες πέραν του βηματολογίου τους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο της τεχνική τους και να διεισδύσουν σε βάθος στους χορούς της προτίμησης τους. Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών για τους Χορευτικούς Διαγωνισμούς,  οι σχολές μας προσφέρουν μέσα από τα Μαθήματα Αθλητικού Χορού, καταρτισμένη εκπαίδευση στην αγαπημένη μας τέχνη, μέσα από την πολυετή εμπειρία στους Διαγωνισμούς χορού!!!


Το 3ο μέρος του Χορευτικού μας Διαγωνισμού και...
Ο Μεγάλος Τελικός του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού
πλησιάζει!!!

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι το Θεαματικό Φινάλε του Χορευτικού μας Διαγωνισμού και τα ζευγάρια μας, και οι χορευτικές μας ομάδες, είναι έτοιμες να μας παρασύρουν με τις χορογραφίες τους!!!

Άραγε, έχει εντάξει κάποια ομάδα στην χορογραφία της την Samba;;;
Ποιοι θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να ανέβουν στην πρώτη θέση του βάθρου;;;

Οι απορίες μας θα λυθούν την Παρασκευή 22 Απριλίου!!!

Μην λείψει κανείς!!!


Δείτε επίσης:

Μάθατε για τις Επίσημες
Χορευτικές Εκδηλώσεις
των σχολών μας;
Μάθετε για τα οφέλη που προσφέρει
μια χορογραφία στον αγαπημένο
σας χορό!
Ενημερωθήκατε για τους
χορούς που διδάσκουν οι σχολές μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου