Google+

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Tropical Night 2014 - Rumba!


Η καλοκαιρινή βραδιά που κάθε χρόνο μας αφήνει με τις καλύτερες αναμνήσεις φυσικά υπό την συνοδεία από των εκπληκτικών χορογραφιών μαθητών και δασκάλων!!!

Το Tropical Night αποτελεί την πιο επιβλητική Επίσημη Χορευτική Εκδήλωση των σχολών μας όπου παρακολουθούμε ιδιωτικές και ομαδικές χορογραφίες, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές, με τον Διαγωνισμό Χορού να κρύβει πολλές εκπλήξεις για το τέλος της βραδιάς!

Ας παρακολουθήσουμε την Τάνια μαζί με τον δάσκαλο της Γιώργο που μας ταξίδεψαν και μας μετέφεραν αισθήματα αγάπης και ερωτισμού με την ρομαντική τους Rumba!

Ας τους απολαύσουμε!

Η χορευτική τους ερμηνεία μας έκανε να περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της βραδιάς!

Χωρίς ακριβή χρονολογία εμφάνισης, η Rumba είναι αποδεκτό πως ήρθε στο προσκήνιο της Λατινικής Αμερικής την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα. Το 1939 έλαβε την κοινωνική της μορφή ενώ εισήχθη και στους αγώνες χορού. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η έντονη κίνηση των γοφών τονίζοντας έτσι την θηλυκότητα της ντάμας. Έτσι και πήρε την ονομασία του ως "χορός της αγάπης". Ανήκοντας στην κατηγορία των Latin χορών και όντας γραμμένη στα 4/4 της μουσικής, κατά τη διάρκεια του χορού αυτού ο καβαλιέρος παρουσιάζει μια "επιθετική" στάση απέναντι στην ντάμα του, καθ' ότι την διεκδικεί ενώ, από την άλλη πλευρά, η ντάμα μια "απαλή" άμυνα.

Αναπόσπαστο μέρος μιας χορευτικής παρουσίασης αποτελεί φυσικά και το τραγούδι. Στην χορογραφία που απολαύσαμε, το κομμάτι δεν είναι άλλο από το "Quiero pecar en ti" του Ισπανόφωνου διδύμου, Azucar Moreno το οποίο δεν ηχογραφήθηκε σε μια μόνο χώρα αλλά σε τρεις... Τις Η.Π.Α, την Ισπανία και την Ιταλία. Ένα άκρως αισθησιακό τραγούδι που έκανε την εμφάνιση του το 2002 στο album τους Unicas, που ενσωματώνει μέρη από την φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας και αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια για την ερμηνεία του χορού της αγάπης.

Η αγαπημένη Rumba επιτυχία μαίνεται να κάνει την εμφάνιση της, για μια ακόμη φορά, στον Μεγάλο Τελικό του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού που είναι πλέον πολύ κοντά!!! 

Ο λόγος για την Διαγωνιστική Κατηγορία - Ομαδική Χορογραφία του χορευτικού μας διαγωνισμού όπου οι ομάδες των σχολών μας θα μας παρουσιάσουν μια χορογραφία που θα περιλαμβάνει όχι έναν, αλλά τουλάχιστον τρία διαφορετικά είδη χορού!

Άραγε ποια σχολή έχει επιλέξει τον χορό της αγάπης για να κερδίσει τα βλέμματα και να δώσει μια διαφορετική νότα στον χορευτικό μας διαγωνισμό;;;

Ποια θα είναι τα ζευγάρια των κατηγοριών One Dance - Foxtrot και One Dance - Rock 'n' roll που θα ανέβουν στην πρώτη θέση του βάθρου και θα χαρίσουν τους πόντους της νίκης στη σχολή που εκπροσωπούν;;;

Ποιοι θα είναι οι Μεγάλοι Νικητές που θα κερδίσουν τα πλούσια Χορευτικά Δώρα των σχολών μας;;;

Πως διαμορφωθεί η τελική κατάταξη και επίσης...

Ποια σχολή θα αναδειχθεί Νικήτρια του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού 2015 - 2016;;;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και μόνο λίγες μέρες μας χωρίζουν από το Grand Finale του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού!!!

Η Παρασκευή 22 Απριλίου είναι πλέον πολύ κοντά και η αγωνία μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ενώ περιμένουμε την πιο εκρηκτική βραδιά του χορευτικού μας Διαγωνισμού!!!


Επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής σας και
δηλώστε άμεσα συμμετοχή στον
Μεγάλο Τελικό του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού!!!

Καλή μας Διασκέδαση!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τις
διδαχές του χορού!
Πως θα ήταν η ζωή χωρίς χορό;;;
Διαβάστε το άρθρο...
Μάθετε περισσότερα για
την δύναμη του χορού!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου