Google+

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κάθε χορός κι ένας ρόλος!!!

Ο κάθε χορός έχει και μία ιστορία... Είναι ένα πολιτισμικό στοιχείο ενός λαού ή μίας περιοχής! Η σημασία του είναι μοναδική και ξεχωριστή γιατί η εκκίνησή της έχει ως βάση κάποιο συναίσθημα που υπάρχει η ανάγκη να εκφραστεί. Κάπως έτσι οδηγούνται οι χορευτές να ερμηνεύσουν ρόλους κάθε φορά που κινούνται σε έναν ρυθμό!

Από τους παραδοσιακούς χορούς της χώρα μας μόνο, παίρνουμε μεγάλη ποικιλία ρόλων! Η κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει δικούς της χορούς, οι οποίοι διαφέρουν. Η διαφορά των χορών οφείλεται στο κλίμα, στον τρόπο ζωής, τους πόλεμους... Έτσι, οι χοροί που κατάγονται από την Ήπειρο απαιτούν “λεβεντιά” και βαρύ ύφος, σε αντίθεση με τους χορούς των νησιών, που είναι ανάλαφροι! 

Πολλοί από τους χορούς προέρχονται ακόμη κι από επαγγέλματα, όπως ο Καλυμνιώτικος, ο χορός του μηχανικού, που χορεύεται μονάχα από άντρες και αποτελεί την αναπαράσταση του ημιπαραλυμένου μηχανικού, δηλαδή εκείνου που βουτούσε με σκάφανδρο κι έχει πάθει τη νόσο των δυτών...

Στην Αφρική ο χορευτής καλείται να γίνει ένα με τη φύση και να διώξει το κακό με σκοπό την ψυχική χαλάρωση και ηρεμία! Ενώ στην Κίνα ερμηνεύουν τον ρόλο κάποιας θεότητας.

Στους ballroom χορούς δίνεται η δυνατότητα στους χορευτές να έχουν και προσωπικό στυλ, αλλά και να προβάλλουν ουσιαστικά τον ίδιο τους τον εαυτό σε διαφορετική κατάσταση κάθε φορά, ανάλογα με το χορό! Μία εξαιρετική εκπαίδευση πειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης για όλους!!!

Η Rumba, ο χορός της αγάπης, κάνει τους χορευτές να νιώσουν αισθησιασμό και να δώσουν μία εκρηκτική ερμηνία από μία ιστορία αγάπης... Στο Mambo, τον χορό της επίδειξης, θα γίνουν επαναστάτες που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν και να ακουστούν... Με μία Samba θα διασκεδάσουν, θα ξεφαντώσουν και θα παίξουν σαν είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου... Χορεύντας Cha Cha Cha, τον χορό του φλερτ, θα υποδυθούν ανθρώπους που μοιράζονται στιγμές γεμάτες σκέρτσο και νάζι! Στο Rock n' roll θα γίνουν πάλι έφηβοι γυρνώντας μας στην εποχή των parties...  
 Με ένα Waltz θα ταξιδέψουν μαζί με τον θεατή σε μια ρομαντική εποχή γεμάτη κομψότητα και αναμνήσεις! Στο Tango θα αισθανθούν το πάθος που δημιουργείται από την επιμονή της κατάκτησης! Ενώ στο Foxtrot θα ζωντανέψουνε παλιές ταινίες του Hollywood...


Ο κάθε χορός ένας ρόλος, ή καλύτερα, ένα κομμάτι από εμάς! Είναι αυτό που θα επιλέξουμε να δώσουμε στον θεατή μας! Ο χορός είναι η τέχνη που μας αναγεννά και πλάθει την εξέλιξη του ίδιου μας του εαυτού!!!


Μάθετε πως ο χορός επηρεάζει 
τις κοινωνικές μας σχέσεις!

Μάθετε περισσότερα για το 
Βιεννέζικο Waltz!
Μάθετε πως βοηθάει ο χορός τα 
Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου