Google+

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΞΙΣΤΟΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ... ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!

Οι λέξεις ως μέσο επικοινωνίας και στοιχείο πολιτισμού, αποκτούν νόημα μόνο όταν γνωρίζουμε τη σημασία τους. Μας αγγίζουν ακόμα περισσότερο όταν συνοδεύονται από την ένταση της φωνής ενώ μας επηρεάζουν αρκετά όταν αποδίδονται με την αντίστοιχη έκφραση προσώπου και σώματος.
Ο χορός ως συνδυαστική τέχνη και με πολυδιάστατο χαρακτήρα, αυτό που ζητάει από εκείνον που την υπηρετεί είναι απλά το ίδιο το σώμα, η ίδια μας η ύλη, να πάρει πνοή…
Η μόνη γλώσσα που διαβάζουμε και είναι κοινή για όλες τις χώρες, τις θρησκείες και τις ηλικίες, είναι η γλώσσα αυτή του σώματος.. Εκείνη που επιδεικνύει την αγάπη, τη χαρά, τον πόνο, το μίσος, τη ζήλια, τον πόθο, τη λύτρωση την αποδοχή και τόσα άλλα επίγεια συναισθήματα μόνο με έναν τρόπο, την κίνηση!
Η γλώσσα του σώματος υφίσταται από τα μέλη που αποτελούν το ίδιο το σώμα σε συνδυασμό με την κινητική έκφραση των συναισθημάτων που το διέπουν και το κατακλύζουν.
Το κάθε μέλος του σώματος έχει το ρόλο του και αλληλεπιδρά με το άλλο! Τα χέρια, το πρόσωπο, οι ώμοι και τα πόδια, χορευτικά, δηλώνουν την τάση-προδιάθεση, τη διάρκεια και την κατάληξη της συμπεριφοράς στην ιστορία που φανερώνει ο κάθε χορευτής!

Η κίνηση, πιο σημαντική και παραστατική από τις λέξεις, μας απελευθερώνει, μας εκτονώνει ενώ αγγίζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους! Γι αυτό, αν θέλετε να πείτε κάτι που να πείσει, καλύτερα να το χορέψετε!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου