Google+

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!

Αναμφίβολα ο χορός μπορεί να επηρεάσει ποικιλοτρόπως την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Η επίδραση του χορού πρέπει να ειδωθεί μέσα από τη γνώση συστατικών δομικών στοιχείων που συγκροτούν την προσωπικότητα ενός ατόμου, καθώς και από το πόσο ανοιχτό είναι το συγκεκριμένο άτομο σε εξωτερικά ερεθίσματα και βιώματα.
  Η αύξηση της αυτοπεποίθησης είναι ένα πρωτεύον όφελος που προκύπτει από την απασχόληση με το χορό. Ο χαρακτήρας γίνεται πιο σίγουρος και αποφασιστικός, ικανός να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για δράση. Μπορεί επίσης να μετριάσει φοβίες που κυριαρχούσαν στο παρελθόν και εμπόδιζαν την έκφραση ενός ατόμου.
  Ο χορός είναι επίσης μια εκδήλωση εξωστρέφειας και το άτομο που ασχολείται μαζί του μαθαίνει νέους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, ικανούς να ανατροφοδοτήσουν τον ψυχικό του κόσμο.
  Η αρμονία της κίνησης του χορού είναι άλλη μια ιδιότητα που μπορεί να μεταφερθεί στον ψυχικό κόσμο του ατόμου που έχει ενασχόληση με τον χορό καθιστώντας το άτομο πιο ισορροπημένο.
  Μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική έκφραση ενός ατόμου. Η έκφραση της κίνησης εμπλουτίζεται από την απελευθερωμένη έκφραση όσων εσωτερικά αισθανόμαστε καθιστώντας μας πιο πλούσιους εκφραστικά και πιο αυθόρμητους. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ο χορός μπορεί να λειτουργήσει με συστατικό για την αφύπνιση των αισθήσεων όπου όχι μόνο το άγγιγμα αλλά και οι υπόλοιπες αισθήσεις μπαίνουν σε εγρήγορση.
  Η αναγνώριση του ατόμου είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό μέσω του οποίου το άτομο νιώθει ικανοποίηση και ενδεχομένως θαυμασμό, καθώς και ευρύτερη αποδοχή ενός κοινωνικού συνόλου. Γεγονός που μπορεί να συνδράμει θετικά στον ψυχισμό του.
  Τέλος ο χορός όπως όλες οι τέχνες είναι μια έκφραση δημιουργικότητας. Η δημιουργική έκφραση διευρύνει την προσωπικότητα ενός ατόμου μέσω της αναζήτησης νέων εκφραστικών τρόπων σε μία εξελικτική διαδικασία αναζήτησης και αφομοίωσης πρωτότυπης έκφρασης.