Google+

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Χορός Ως Ένα Από Τα Καλύτερα Μέσα Άσκησης


Κάθε οργανισμός στη φύση γεννιέται, αναπτύσσεται, κινείται ανάλογα με τις δυνατότητές του και στο τέλος πεθαίνει. Είναι το χάρισμα της ζωής που παρουσιάζεται σε όλα τα πλάσματα της φύσης, που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με τον θάνατο.
  Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει κατορθώσει μέχρι αυτή τη στιγμή, να αποκτήσει μακροβιότητα με την βοήθεια της ιατρικής, αλλά και αντοχή όταν ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην βελτίωση του σώματός του. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, γυμνάζει τον άνθρωπο, του δημιουργεί καλή φυσική κατάσταση, του οξύνει το μυαλό και τον κάνει περισσότερο ανθεκτικό στις ασθένειες που τυχόν τον προσβάλλουν.
  Υπάρχουν πολλοί τομείς απ' όπου μπορεί να αθληθεί ο καθένας από εμάς. Ένας τομέας είναι τα ομαδικά αθλήματα όπου καταβάλλεται μιά συλλογική προσπάθεια και συνεργασία γιά την επίτευξη της νίκης. Είναι βέβαια και τα ατομικά αγωνίσματα, όπου ένας αθλητής συναγωνίζεται με τους υπόλοιπους και αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία γιά να επικρατήσει των άλλων. Σ' αυτήν την περίπτωση οι αγωνιζόμενοι προπονούνται εντατικά γιά να επιτύχουν τον στόχο τους.
  Άλλο μέσο άσκησης που μπορεί ν' ακολουθήσει κάποιος είναι ο χορός. Στην αρχή χρησιμοποιούνται απλές κινήσεις που ακολουθούν τη μουσική, στον ρυθμό της. κατά πρώτον στο αρχικό στάδιο μεταχειρίζονται τα πόδια και τα χέρια στο άκουσμα της μελωδίας. Προοδευτικά όμως τα βήματα δυσκολεύουν, γιατί χρειάζεται και η λίκνιση ολόκληρου του σώματος και μ' αυτόν τον τρόπο ο χορευτής φαίνεται να προσφέρει θέαμα. Σε ορισμένους χορούς υπάρχει και ο παράγοντας της ταχύτητας που τους ξεχωρίζει από τους άλλους και τους κάνει πιό εντυπωσιακούς. Όπως ένας δρομέας τρέχει στον στίβο, έτσι και ο χορευτής με τις γρήγορες κινήσεις και την ευελιξία του, προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή. Η συνεχής εξάσκηση μαζί με τη γυμναστική του σώματος τον βοηθά να αποκτήσει μεγάλη επίδοση στον χορό. Όσο δυσκολεύουν τα βήματα, γιά να τα εκτελέσεις με επιτυχία, χρειάζεται γυμνασμένο σώμα σαν το σώμα αθλητού, ο οποίος κάνει συνεχή προπόνηση.
  Έτσι οποιοσδήποτε φθάσει σ' αυτό το ανώτατο επίπεδο των χορών, έχει τελειοποιήσει το σώμα του και χαίρει άκρα υγείας. Επί πλέον συμμετέχει σε διαγωνισμούς χορού που οι αντίπαλοί του είναι παρόμοιοι μ' αυτόν στην εξέλιξη. Οπωσδήποτε όταν τους αντιμετωπίζει, πρέπει να εκτελέσει δυσκολότερη χορογραφία απ' αυτούς που η κάθε λεπτομέρεια της θα κάνει τη διαφορά ώστε να βγεί νικητής.
  Η συμμετοχή όλων αυτών των ασκουμένων με τον χορό, σε συναγωνισμό μεταξύ τους, βελτιώνει τη σωματική τους διάπλαση, αυξάνει τις επιδόσεις τους με τη συνεχή προπόνηση και ο αγώνας τους γιά την κατάκτηση της νίκης, προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα στους θεατές. ο νικητής λοιπόν με την επιτυχία σ' αυτήν την διοργάνωση κερδίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των υπολοίπων χορευτών. Η προσπάθεια του γιά την κατάκτηση της πρωτιάς, τον κάνει σπουδαίο γνώστη της τέχνης του χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου