Google+

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δεν Έχω Ρυθμό Μέσα Μου...


Ο ρυθμός είναι το πρωταρχικό στοιχείο στο σύμπαν, στη φύση, στη ζωή και στην τέχνη. Είναι το στοιχείο που δίνει μορφή στη ζωή, στον αόριστο χρόνο και καθορίζει την τάξη και τη συμμετρία.
  Αν περπατάτε, αναπνέετε και χτυπάει η καρδιά σας, τότε έχετε ρυθμό. Το σώμα είναι ένας πολύ καλός μετρητής χρόνου, ένα πολύ καλό ρολόι. Όλοι νοιώθουμε τον ρυθμό. Δεν γνωρίζουμε απαραίτητα πως να τα μεταφράσουμε σωματικά.
  Ο καθένας έχει τον τρόπο που περπατά, τον τρόπο που κινείται.
  Ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας μας, την καρδιά μας, τους πνεύμονές μας και το αίμα μας διατηρεί ένα σταθερό ρυθμό. Ολόκληρο το σώμα μας βασίζεται σε ρυθμούς. Έχετε ρυθμό! Κλείστε τα μάτια σας και ακούστε τον ήχο της καρδιάς σας. Έχετε έναν όμορφο ρυθμό μέσα σας. Ωστόσο πολλοί από μας δεν μεγαλώνουν σε οικογένειες ή πολιτισμούς, όπου ο χορός, η μουσική ή η γυμναστική είναι καθημερινό μέρος της ζωής.
  Όλοι έχουμε ρυθμό. Όταν λέμε στον εαυτό μας ότι δεν έχουμε ρυθμό συνήθως σημαίνει ότι φοβόμαστε να χορέψουμε ελεύθερα. Μπορεί να μην έχουμε υπομονή να ακούμε τη μουσική ή και την αυτοπεποίθηση να απαντάμε με το σώμα μας σε αυτό το ερέθισμα, αλλά καρδιά έχουμε όλοι και από εκεί πηγάζει ο ρυθμός μας.
  Ο χορός αντιπροσωπεύει την ευτυχία και τη γιορτή και είναι μιά μορφή ψυχαγωγίας. Στο χορό ο ρυθμός ρυθμίζει τις σχέσεις του χρόνου μεταξύ των διαφόρων κινήσεων. Η ακριβής ταύτιση των κινήσεων με το ρυθμό έχει μεγάλη σημασία.
  Όταν λέτε στον εαυτό σας δεν έχω ρυθμό και ως εκ τούτου δεν μπορώ να χορέψω, αποδέχεστε κατά κάποιο τρόπο ότι δεν αξίζετε αυτή την αυθόρμητη και δημιουργική έκφραση. Φυσικά είστε αντάξιοι αυτής της ευκαιρίας να συνεργαστείτε με το σώμα σας και να διασκεδάσετε. Απλά δεν είστε εξοικειωμένοι με το έδαφος και διστάζετε να δοκιμάσετε λόγω του φόβου της αποτυχίας. Στην πραγματικότητα αυτό είναι που κρατά τους ανθρώπους μακρυά από την πίστα.
  Ο χορός δεν είναι γιά την επιτυχία ή την αποτυχία.
  Απλά μας δίνει την δυνατότητα να αγκαλιάσουμε την ευτυχία μέσα από την κίνηση. Δεν μπορείς να αποτύχεις αν δεν έχεις προσπαθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου