Google+

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Θεραπευτικές Ικανότητες Του Χορού


 Ο χορός είναι μία από τις αρχαιότερες τέχνες με αποτέλεσμα να έχουν διεξαχθεί ποικίλες έρευνες για αυτόν. Τα ευρήματα των ερευνών συγκλίνουν στο αποτέλεσμα ότι ο χορός διαθέτει θεραπευτικές ικανότητες για το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου!!!
Ο χορός είναι ένα χόμπι με φανατικούς λάτρεις κάθε ηλικίας και αποδεικνύει έμπρακτα τις ικανότητές του στον τομέα βελτίωσης της υγείας.
Πολλά παιδιά με κακή στάση ποδιών έχουν βελτιώση τα πατήματά τους και το περπάτημά τους μέσω του χορού. Πολλά παιδιά με έντονα ξεσπάσματα και κρίσεις άγχους έχουν καταφέρει να βρουν ηρεμία και γαλήνη μέσα από μία ώρα μαθήματος χορού, ή μέσα από μία χορευτική εκπαιδευτική συγκέντρωση.
Οι έφηβοι αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία μιας και βρίσκονται στην πιο δημιουργική αλλά ταυτόχρονα
και την πιο αντιδραστική περίοδο της ζωής του ανθρώπου. Ο χορός τους βοηθάει να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία που ζουν, τους βελτιώνει την κακή στάση σώματος, συνήθως κύφωση ή σκολίωση λόγω της καθιστικής ζωής τους από το διάβασμα.

Πολλοί ενήλικες έχουν βελτιώσει τον ρυθμό της αναπνοής τους, την λειτουργία της καρδιάς τους, το παρουσιαστικό τους, και την στάση του σώματός τους, ενεργοποιούν το μεταβολισμό τους, ξεπερνούν άσχημα συναισθήματα και φόβους όπως το άγχος, η ντροπή, η μελαγχολία και ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους.
Όπως καταλαβαίνετε, η κακή στάση σώματος είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της σημερινής εποχής. Οι έντονοι ρυθμοί και οι πολλές ώρες εργασίας σε υπολογιστή κάνουν τους ανθρώπους να κάθονται ρίχνοντας τους ώμους τους μπροστά με αποτέλεσμα να καταπονείται η σπονδυλική τους στήλη λόγω κακής στάσης σώματος. Ο χορός και ανάμεσα στα διάφορα είδη χορού οι δημοφιλέστεροι χοροί του κόσμου, Latin και Ευρωπαϊκοί, συμβάλλουν εξαιρετικά στην βελτίωση της στάσης του σώματος.
Θα ακούτε συνέχεια τους δασκάλους των σχολών χορού Apollon σε κάθε σας μάθημα, είτε Ιδιωτικό είτε Ομαδικό να σας φωνάζουν: «Ψηλά το κεφάλι, πίσω και κάτω οι ώμοι, ανοίξτε το διάφραγμα, έξω το στήθος!!!!». Όλες αυτές οι φράσεις στο τέλος γίνονται τρόπος ζωής!!!  Και όλοι σας οι φίλοι και γνωστοί θα σας ρωτούν τι κάνατε και φαίνεστε τόσο ανανεωμένοι και διαφορετικοί!!!!
Ο χορός, ως αεροβική μορφή άσκησης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας αρκεί να εξασκηθούμε 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον μισή ώρα. Δηλαδή, κάνοντας μία ενότητα μαθημάτων στις σχολές μας έχετε πετύχει τον σκοπό σας!!!! Γιατί μία ενότητα συμπεριλαμβάνει, ένα Ιδιωτικό μάθημα, ένα Ομαδικό μάθημα και μία 3ωρη Εκπαιδευτική Συγκέντρωση!!!
Αλλά όπως ήδη διαβάσατε, ο χορός δεν βοηθάει μόνο την σωματική υγεία αλλά προάγει και την ψυχική υγεία. Το άγχος και η θλίψη είναι συναισθήματα που βιώνουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι προτείνουν στους ανθρώπους που βιώνουν τέτοιου είδους συναισθήματα να ασχοληθούν με το χορό.
Οι έρευνες επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του χορού σε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, όπως η αδιάκοπη γκρίνια, η θλίψη, η απογοήτευση και η απελπισία αλλά σε πιο βαριές μορφές όπου υπάρχουν και σωματικά συμπτώματα όπως ο πόνος στις αρθρώσεις, η κυρτότητα του κορμού και οι έντονες αυλακώσεις- ρυτίδες του προσώπου τους.
Και φυσικά θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας να μην αναμεταδώσουμε τα αποτελέσματα παγκόσμιων ερευνών για τις θεραπευτικές ιδιότητες του χορού σε σχέση με τις νόσους Parkinson και Alzheimer!!!

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στις Η.Π.Α. διεξήγαγε έρευνα όπου αθενείς με πάρκινσον χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έκανε 20 ώρες μαθήματα Τανγκό και η άλλη συμβατικές ασκήσεις γυμνάστικής. Η ομάδα που έκανε τα μαθήματα Τάνγκο έδειξαν μεγάλη βελτίωση στην κίνησή τους αλλά και την ισορροπία τους.
Αλλά και για τη νόσο του Alzheimer, οι ειδικοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες συγκλίνουν στα ίδια αποτελέσματα. Ο Αμερικανός κοινωνιολόγος Τζόν Ζάισελ προτείνει τν ενασχόληση με τέχνες όπως ο χορός, για την πρόληψη εμφάνισης της νόσου και τον περιορισμο προβλημάτων που εμφανίζει αυτή. Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρθηκε επίσης στην ευεργετική ιδιότητα τέτοιων μέτρων για την πρόληψη εκδήλωσης της άνοια και την καθυστέρηση εμφάνισης των συμπτωμάτων της.
Λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά όλες τις διεθνείς και εγχώριες έρευνες που σχετίζουν το χορό με σωματικές και ψυχικές παθήσεις, οι σχολές χορού Apollon μέσα στο πρόγραμμα διδασκαλίας τους έχουν εντάξει μία πληθώρα εκδηλώσεων ώστε οι μαθητές να μην πλήττουν και να βιώνουν συνεχώς νέες εμπειρίες!!!!! Να δημιουργούν νέες εικόνες!!!!! Να νοιώθουν συναισθήματα χαράς, γαλήνης, πληρότητας και ευτυχίας!!!!!
Ποιος μαθητής δεν διασκεδάζει με τα θεματικά Party κάθε Παρασκευή βράδυ;;;;;;
Ποιος μαθητής δεν ανυπομονεί να έρθει το Fun Carnival Dancing και να διαγωνιστεί ενάντια σε όλους τους μαθητές όλων των σχολών μας;;;;
Ποιος μαθητής δεν συμμετέχει ενεργά σε όλους τους χορευτικούς διαγωνισμούς των σχολών μας;;;;; Απολλώνιο Πρωτάθλημα, Tropical Night!!!!!
Όλες οι εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon είναι εδώ και σας περιμένουν να τις πλαισιώσετε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου