Google+

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

El Tango De Roxanne στο Trophy Ball

El Tango De Roxanne στο Trophy Ball

Σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση του γνωστού τραγουδιού Roxanne των Police, πρώτη έκδοση του τραγουδιού ήταν το 1979. Οι Police υπήρξαν από τα μεγαλύτερα και τα διασημότερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής σκηνής.
Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί σταθμό στην καριέρα του συγκροτήματος, αλλά και του αγαπημένου Sting ο οποίος συνέθεσε την μεγάλη επιτυχία το 1978! Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς.  Έκτοτε  είναι χιλιάδες οι διασκευές και οι επανεκτελέσεις, του συγκεκριμένου τραγουδιού,  με πιο πρόσφατη αυτή που παρουσιάστηκε, στην πιο εμπορική των τελευταίων ετών ταινία «Moulin rouge»,του 2001. Μια  ταινία αναφερόμενη στον κόσμο των μποέμ χαρακτήρων που ξετυλίγονταν καθώς η ιστορία εξελισσόταν, παρουσιάζοντας τα πάθη και τις αδυναμίες τους ,από τον προηγούμενο αιώνα ακόμη.
Εμπνευσμένοι  λοιπόν μέσα από την ιστορία της ομώνυμης ταινίας αλλά και από την ίδια την ιστορία του χορού,  που σύμφωνα με καταγραφές ιστορικών αλλά και διαφόρων ερευνητών,  αποτέλεσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί τον χορό του πάθους και της φωτιάς!!! Το Tango θεωρήθηκε κατά την εμφάνιση του,  ο πιο προκλητικός χορός, ο χορός του υπόκοσμου, του κακού και του ανήθικου , δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ενώ υπήρχε αρκετά χρόνια πριν,  έγινε αρκετά δημοφιλής και στην υψηλή κοινωνία την περίοδο 1930 – 1950, περίοδος που έχει χαρακτηριστεί ως  «Χρυσή», και μάλιστα ή πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που αγάπησε αυτό το χορό ήταν το μαγευτικό Παρίσι, από όπου λέγεται πως κατάγεται και το Ευρωπαϊκό Tango! Άλλη μια σύμπτωση της ταινίας με το Tango, αν συνυπολογίσουμε ότι όλα διαδραματίζονται στην πόλη του φωτός όπως έχει ονομαστεί το Παρίσι.   
Ο Γιώργος και η Χρύσα,  μας παρουσιάζουν μια χορογραφία βασισμένη στο παιχνίδι της διεκδίκησης , του πάθους και της φωτιάς που κατακλύζει έναν ανομολόγητο έρωτα, δίνοντας την δική τους άποψη. μια χορογραφία για την οποία χρειάστηκαν αρκετές ώρες προπόνησης των δύο, δεδομένου του ότι η Χρύσα μόλις είχε ξεκινήσει τα μαθήματα χορού αποδεικνύοντας πως ακόμα και με πολύ λίγα μαθήματα χορού μπορεί κάποιος να χορέψει και να αφήσει τη δική του αίσθηση και άποψη , χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία απαραίτητα.  

Δείτε την χορογραφία

Ο χορός ήταν μια επιτυχημένη επανάσταση όπως και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε, που θα έλεγε κανείς πως ήταν αντίθετες στους κανόνες τις υψηλής κοινωνίας για την εποχή,   δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα το Tango χορεύεται στους δρόμους και στα σοκάκια του Παρισιού. Όπου κι αν βρεθεί κανείς,  εύκολα μπορεί να παρακολουθήσει διάφορες μικρές ιστορίες που μας περιγράφουν οι χορευτές  δίπλα στο Σηκουάνα, ιστορίες σαν κι αυτή που μας περιέγραψαν ο Γιώργος και η Χρύσα, εκείνη τη βροχερή νύχτα του Σαββάτου , στην ετήσια εκδήλωση των σχολών μας. Πλήθος κόσμου απόλαυσε και επιδοκίμασε την προσπάθεια των δύο χορευτών και το χειροκρότημα ήταν αυτό που τους έκανε να χαμογελούν . 
14-1-2012
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!
Δείτε επίσης:
 
Χορός και υγεία!
Ξεναγηθείτε κι εσείς στον υπέροχο 
κόσμο του χορού  και της μουσικής!
Η σημασία του χορού
για τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου