Google+

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τango Τeam



Η επίσημη κοπή της πίτας των σχολών μας, δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από χορευτικές επιδείξεις και απονομές βραβείων!!! Έτσι, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, το ραντεβού μας, περιλάμβανε αστείρευτη λάμψη, πολύ χορό και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!!!

Απολαύσαμε τους αγαπημένους μας μαθητές και τους δασκάλους τους σε χορούς από όλα τα είδη, από όπου φυσικά, δεν έλειψε και ο εκρηκτικός χορός της φωτιάς!!!


Μία ομαδική χορογραφία γεμάτη δυναμισμό, μας χάρισαν η Μαριαλένα, η Κωνσταντίνα και η Ελισσάβετ!!

Συγχαρητήρια κορίτσια!!
 
Η χορογραφία αντιπροσωπεύει επάξια και την καταγωγή του μουσικού κομματιού,
που ακούστηκε!!! Το θρυλικό “Cell Block Tango”, αποτελεί σύνθεση του John Kander, με στίχους από τον Fred Ebb. Η δημιουργία του είχε σκοπό την χρήση του στο μιούζικαλ Σικάγο, το 1975 και την πρώτη του εκτέλεση από την ηθοποιό και χορεύτρια, Gwen Verdon! Στην τανία το ερμηνεύουν οι ηρωίδες σαν μέρος της μουσικοχορευτικής τους παράστασης, όπου ντύνονται φυλακισμένες. Οι στίχοι του περιγράφουν τις περιπέτειες που έφεραν τις “φόνισσες” στην φυλακή! Μέσα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπου η γυναίκα επιδιώκει την ανεξαρτησία, αλλά και την ισότητα, φαίνεται ο δυναμισμός που κρύβει μέσα της!!! 

Το ίδιο επιτυχημένο ήταν και το remake του μιούζικαλ, το 2002, όπου απολαμβάνουμε την Catherine Zeta Jones και την Renee Zellweger, στους αντίστοιχους ρόλους. Το Cell Block Tango έχει αγαπηθεί και διασκευαστεί και από την καλλιτεχνική σειρά Glee, το 2012, αλλά και από καλλιτέχνες που το έχουν παραλλάξει με σκοπό την χρήση του σε κάποιο καρτούν, όπως ο Todrick Hall για τον Κάπτεν Χούκ, ώς “Spell Block Tango”. 

Οι μεταμορφώσεις του, μπορεί να είναι πολλές γιατί προσφέρει έμπνευση σε όλων των ειδών τις τέχνες, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα κλασικό μουσικό κομμάτι που ακούγεται ακόμη και σήμερα!!! Οι νεαρές μαθήτριες, μας έδειξαν μέσα από τις κινήσεις τους, ότι ένιωσαν αυτό που ήθελε να μεταφέρει και κατάφεραν να μας το εκφράσουν άψογα! 

Μέσα από μία χορογραφία, οι μαθητές μπορούν να εξελιχθούν πιο γρήγορα, παρακολουθώντας εξειδικευμένα μαθήματα τεχνικής. Ο χορός της επιλογής τους, μπορεί να αποτελέσει το μέσο, που θα τους οδηγήσει στην εκμάθηση πολλών στοιχείων για ένα είδος χορού!!! 

Όλοι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Ιδιωτικές και Ομαδικές Χορογραφίες, όλο το χρόνο, στις σχολές χορού Apollon!!! Ακόμη και η πιο απλή μορφή εκδήλωσης, που είναι τα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά parties, είναι δυνατό να αποτελέσουν μία βραδιά παρουσίασης σε φίλους και συγγενείς των μαθητών, ή ένα mini Διαγωνισμό Χορού!!! 

Οι εκδηλώσεις μας, έχουν πάντοτε εκπαιδευτικό χαρακτήρα
και συνδυάζονται με διασκεδαστικές χορευτικές δραστηριότητες!!!  

Δείτε επίσης:
 
Ξέρατε ότι...
Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας για το
αγαπημένο σας χόμπυ απολαμβάνοντας
μοναδικά χορευτικά παιχνίδια!!!
Λίγα λόγια για τον χορό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου