Google+

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Karaoke Party

                                                                                        ****x-factor****
              ~~~~star~~~~     
~~~~cinema~~~~
####night####


Το θεματικό πάρτι που αγαπήθηκε όσο κανένα, ήρθε ξανά για να μας γεμίσει εικόνες και στιγμές ψυχαγωγίας!!!!  Φαίνεται πως, όλοι οι μαθητές των σχολών χορού Apollon, πέρα από χορευτικά αστέρια, αριστεύουν και στην φωνητική!!!

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα ωραιότερα στιγμιότυπα από ένα μοναδικό Party!!!

~~~~~karaoke party~~~~~

Στην αρχή, σε όλες τις βραδιές Καραόκε, όλοι φαίνονται διστακτικοί, όμως έπειτα από λίγο χορό και μόλις χαμηλώσουν τα φώτα, όλοι σπεύδουν να διαλέξουν το τραγούδι που τους εκφράζει!!! Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το κέφι έφτασε στα ύψη!!! Αγαπημένοι Latin, Ευρωπαϊκοί, Κουβανέζικοι και Ελληνικοί χοροί συνοδεύτηκαν από τις υπέροχες φωνές μαθητών και δασκάλων!!!
 
Τι μας κάνει όμως να νιώθουμε τόση αγάπη για το τραγούδι;;;


Φαίνεται πως η μουσική και το τραγούδι, έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα, ως μέσο θεραπείας!!! Ο ρυθμός, έχει βρεθεί πως επηρεάζει άμεσα τον ανθρώπινο οργανισμό μέσα από τις αισθήσεις. Ο σκοπός της “Μουσικοθεραπείας”, σήμερα, επικεντρώνεται στην κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία της αναπνοής! Στο ιατρικό κομμάτι, χρησιμοποιούνται κυρίως φυσικοί ήχοι, όπως κελάηδισμα πουλιών, αέρας, κύμματα, ή ροή νερού γενικά. Σπανιότερα συναντάμε απαλούς ήχους από μουσικά όργανα. Τα συνηθέστερα από αυτά είναι η άρπα και το φλάουτο.

Στον αρχαίο κόσμο της Ινδίας, της Κίνας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, κυρίως, έχουν βρεθεί τα πρώτα μουσικά όργανα που παρασκευάστηκαν. Η χρήση καλαμιών για πνευστά και εντέρων από ζώα για έγχορδα, δείχνει την ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει την δίψα του για ψυχαγωγία και έκφραση, πέρα από την χρήση του σώματός του, ή της φωνής του! Υπάρχουν αναφορές από κείμενα μυθολογικά και ιστορικά, στα οποία αναφέρονται οι “Μάγοι – Γιατροί”, που ξόρκιζαν το κακό με ιεροτελεστικές κινήσεις και επιφωνήματα. Σε κάποιες φυλές, τους συναντάμε και σήμερα, κυρίως στην Αφρική και την Ασία!

Η φωνή μας, από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως είναι ικανή να μας γιατρέψει από

πόνους και ψυχοσωματικές ασθένειες, ή να βελτιώσει γενικότερα την υγεία μας!!! Κάθε φορά που τραγουδάμε, παράγονται δονήσεις στον οργανισμό μας, βοηθώντας το αίμα να κυκλοφορήσει σε όλα τα ζωτικά μας όργανα και να οξυγονωθούν καλύτερα!!! Ανάλογα τη νότα, αλλά και τους ήχουν που θα επιλέξουμε, μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο σε συγκεκριμένα σημεία, από την βάση μας, έως τον εγκέφαλο!!!

Οι ειδικοί λένε ότι όταν αυτοσχεδιάζουμε φωνητικά και το συνδέουμε με κίνηση στο σώμα, αυξάνεται η εκφραστικότητά μας, αναπνεόυμε καλύτερα και τελούμε μία από τις πιο ενεργητικές ασκήσεις εκγύνασης σε μυαλό και σώμα!!! Το κυκλοφορικό μας εκτελεί καλύτερη λειτουργία, απαλλασσόμαστε από το stress και το άγχος και νιώθουμε άμεσα ευεξία!!!

Η έρευνα εξηγεί την επιμονή, αλλά και το ενθουσιασμό μαθητών, δασκάλων και φίλων για το Karaoke!!!


Τα θεματικά πάρτι συνεχίζονται και μπορεί να περιλαμβάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά όλοι εμείς...
θα συνεχίσουμε να συνοδεύουμε τον χορό μας με τραγούδι και το ιδιαίτερο στυλ που μας εκφράζει!!!!
 

 Δείτε επίσης:
 
Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές μας
από το Karaoke Party!
Χορός και... Καλές Τέχνες!
Μάθετε πως επιδρά ο χορός
στην προσωπικότητα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου