Google+

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Foxtrot Team Money-Money

Μία χορευτική εκδήλωση γεμάτη μοναδικές εμφανίσεις, που μας άφησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις και μας γέμισε χαρά!!!

Οι στιγμές της, είναι όλες άξιες να τις βιώσουμε ξανά και να τις μοιραστούμε με όλους εσάς!!! Για αυτό, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους υπέροχους μαθητές από την σχολή των Αγίων Αναργύρων, σε μία θεατρική χορογραφία που άφησε ιστορία στις σχολές χορού Apollon!!!


Πάμε να την απολαύσουμε!!!

Μία χορογραφία που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για την βραδιά! Οι αγαπημένοι
μας μαθητές, Βεατρίκη, Τίνα, Σταύρος και Αργύρης, μετέφεραν σε όλους την θετική διάθεσή τους μέσα από τις χορευτικές τους κινήσεις και το κέφι ανέβηκε στα ύψη!!!

Η μουσική που συνοδεύει την χορογραφία μας ταξιδεύει σε μία εποχή στην αρχή του 20ου αιώνα, όπου δημιουργήθηκε και άνθισε το Foxtrot! Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι ανήκει στο soundtrack του μιούζικαλ “Cabaret”, από το 1972. Μία ταινία επηρεασμένη από το ομόνυμο μιούζικαλ του 1966. 

Η υπόθεση διαδραματίζεται κατά το 1931, εποχή που ο χορός είχε ήδη βρεθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Το “Money money” ερμηνεύουν οι Liza Minnelli και ο Joel Grey, σε μία μοναδική σκηνή, όπου δίνουν παράσταση στο νυχτερινό κέντρο. Ο τρόπος που κινούνται θυμίζει αρκετά το κωμικό στυλ που είχε ο χορός όταν πρωτοεμφανίστηκε, ως θεατρικό παιχνίδι!!!

Πρωτοπόρος του χορού θεωρείται ο Harry Fox, που φαίνεται να οφείλεται και η ονομασία του! Λέγεται πως το Foxtrot δημιουργήθηκε μέσα από μία σειρά αυτοσχεδιασμών που εκτελούσε πάνω στην σκηνή, κατά την διάρκεια των θεατρικών του παραστάσεων! Έτσι, το κωμικό στοιχείο και το “παιχνίδισμα”, αποτέλεσαν βασικά ιδιώματα που συνοδεύουν το Foxtrot μέχρι και την σημερινή εποχή και το ονομάζουν και “χορό της αλεπούς”!



Κάτι που φαίνεται και στην χορογραφία που απολαύσαμε, αλλά με περισσότερα στοιχεία του χορού, όπως χορεύεται σήμερα! Η έκφραστικότητα και το γεμάτο παιχνίδι, χορευτικό κομμάτι των μαθητών, έκλεψε την παράσταση και δημιούργησε έναν θεσμό στις σχολές χορού Apollon! Σε κάθε επίσημη εκδήλωση, οι αγαπημένοι μας μαθητές, να παρουσιάζουν μία θεατρική χορογραφία με επίκαιρα θέματα!!!

Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε ξανά και στην καλοκαιρινή μας 
εκδήλωση!!!


Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Η χορογραφία μπορεί να συνδυάσει την ανθρώπινη μορφή με την έκφραση. Ακόμη και να παρουσιάσει μία ιστορία μέσα από εικόνες! Στις σχολές χορού Apollon μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια έμπειρων και καταξιωμένων χοροδιδασκάλων, οι οποίοι θα δημιουργήσουν για εσάς το πιο όμορφο σενάριο!!! Μέσα από μία χορογραφία γάμου, μπορεί να ξυπνήσει μέσα στον καθένα όποια αρετή και όποιο προσόν επιθυμείτε!!! 


Γνωρίζουμε και αγαπάμε το σώμα μας, τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας μέσα από τον χορό και τις άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρει!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τα
Μαθήματα Χορού στις
σχολές χορού Apollon!
Μάθετε χρήσιμες συμβουλές
για τις Ντάμες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου